Home > lokakuuta 2012

lokakuuta 2012

Lattialämmitysputket

keskiviikko 31. lokakuuta 2012 Category : , 0

Kodikaslämpö kävi asentaan lattialämmityksen, oli edullisin kaikista tarjouksista joita taisi yhteensä olla n. 15kpl. Kalleimmalla oli tupla hinta verrattuna kodikaslämpöön. Asentajat saapui n. klo 11 ja homma oli valmis 14:30. Nopeaa toimintaa.




 

Raudoituksia

tiistai 30. lokakuuta 2012 Category : 0

Sähkömies ei tullutkaan maanantaina, oli ollut jotain sekaannuksia vaikka sovittiin että hän tulee maanantaina. Olisi tullut vasta keskiviikkona mutta silloin meillä pitäisi olla jo raudoitukset lattiassa koska kodikaslämpö tulee asentaan lattialämmitysputket. Saatiin sitten sovittua että sähkömies tulee tiistaina päivällä.



 Takan kohdalle syvennys ja tupla raudoitus
 


Sähkömies tuli sitten kaverinsa kanssa tiistaina klo 11 ja sai homman iltapäivään mennessä valmiiksi ja me päästiin laittaan raudoituksia paikalle.

 

Epsit lattiassa

maanantai 29. lokakuuta 2012 Category : 0

Itse olin töissä sunnuntaina ja maanantaina, mutta isäukko ja kaveri olivat laittaneet loput epsit lattiaan. Putkimies kävi maanantaina upottomassa lämpimänveden putket epseihin.


 

Viemärit, rasioita, epsiä

lauantai 27. lokakuuta 2012 Category : , 0

Sähkömies kävi poraamassa ulkoseiniin rasiat ja vedettiin sitten putkitukset niille valmiiksi. Putkimies kävi asentaan viemärit ja kylmänveden putket, peitettiin kaivannot ja alettiin laittaan epsiä lattiaan. Täyttöjä oli tullut hieman reilusti, maata sai kärrätä parikymmentä kärryllistä ulos ennen kuin saatiin epsit lattiaan. Hieman kiire meinaa tulla kun maanantaina pitäisi olla kaikki epsit valmiina jotta putkari saa tulla laittaan lämpimän veden putket epseihin ja sähkäri tekeen omat hommansa.






Lapio hommia

keskiviikko 24. lokakuuta 2012 Category : 0

Tänään kaivettiin viemäriputkille kaivannot, putkimiehen pitäisi saapua huomenna. Jukkatalo asentajat lähtivät eilen iltapäivästä kun saivat peltikaton asennettua. Purettiin telineet heti sen jälkeen ja nyt odottavat noutajaa. Huomena pitäisi tulla EPS-levyt ja raudoitukset. Jos kaikki menee hyvin niin viikon päästä perjantaina olisi lattiavalu.



Höyrysulkua kattoon

maanantai 22. lokakuuta 2012 Category : 0

Tänään laitettiin höyrysulku ja koolaukset sisäkattoon. Wecman toimitti pellit myös aamupäivästä ja jukkatalon asentajat pääsi niitä laittamaan paikalle.






Viikonlopun duunit

sunnuntai 21. lokakuuta 2012 Category : , 0

Asennusporukka häipyi torstaina koska wecmanin peltikaton toimituksessa oli jotain ongelmia ja kate saadaan vasta maanantaina. Talo saatiin torstaina kuitenkin säältä suojaan eli aluskate on paikallaan. Käytimme viikonlopun aikana telineitä hyväksi ja teimme lopun paneloinnin ja räystäslaudoituksen valmiiksi ja aloitimme hieman sisältä tekemään katolle koolauksia.








Talo pystyssä!

keskiviikko 17. lokakuuta 2012 Category : 0

Tänään saapui asentajat klo 06 laittaan alajuoksua ja puolen päivän aikaan oli jo kattotuolit ja päätykolmiot paikallaan. Kuvia en saanut asennuksesta kun itse olin töissä ja valvojan roolissa toimi isäni. Huomena homma jatkuu...




Ensimmäinen toimitus saapui

maanantai 15. lokakuuta 2012 Category : , 0

Torstaina tuli tekstiviesti että "Hyvä rakentaja! Jukka-talopakettinne tarvikkeet on lastattu tehtaalta. Purkuaika on 12.10.2012" Ja kun aikaisemmin oli sovittu maanantai 15.päivä. Kiva kun ilmoitus tuli sitten päivää ennen ja olin ehtinyt järjestämään maanantain vapaaksi töistä. No perjantai oli onneksi sateeton päivä ja tavarat saatiin tontille. Täysperävaunu ei mahtunut kääntään tontilla vaikka sille kääntöpaikka tehtiin, jäi silti liian lyhyeksi. Perävaunu jätettiin väljemmälle paikalle n.2km päähän talosta ja käytiin nupilla hakemassa tavarat. Kaksi ja puoli tuntia meni niin tavarat oli purettu.





Muotit purettu ja radon-huopa asennettu sokkelin päälle

Eteisen valu

keskiviikko 10. lokakuuta 2012 Category : , 0

Eteinen on nyt valettu, sisäpuoli valetaan sitten kun paketti on tullut. Sliippaaminenkin onnistui jollain tapaa vaikka en oo aiemmin tehnyt mitä nyt jotain lattiaa tasoittanut saneerauksissa. Suuremmilta sateilta vältyttiin ja pinnasta tuli ihan hyvä. Radonhuopa pitäisi asentaa vielä sokkelin päälle ja sitten voi talopaketti saapua. Ei tässä montaa päivää tarvi laakereilla levätä kun talopaketin ensimmäinen toimitus saapuu maanantaina ja asennus alkaa keskiviikkona. Asennus kestää arviolta 3-4 päivää.



Lisää täyttöä

torstai 4. lokakuuta 2012 0

Nyt on sitten täytöt tehty ulkopuoleltakin. Joutomaata löytyi onneksi vähän omaltakin tontilta. Timpurin kanssa tehtiin muotti eteisen valulle, jätin vielä eristeen laittamatta päälle kun viikonlopun aikana sataa varmaankin vettä niin painuu tuo täyttömaa vielä jonkin verran. Raudoitusverkkoa kävin ostamassa valmiiksi ja pilarijalat jotka siis upotetaan valuun toimitti talotehdas jo keväällä. Nyt tarvii vain tilata betoniauto ensi viikolle. Sinäänsä harmillista tilata kuution verran tavaraa autolla kun sen voisi itsekin tehdä myllyllä mutta nyt ei töiden puolesta ole aikaa siihen.



Patolevyn lista tuli laitettua paikalle

Slammausta, patolevyä, täyttöä...

keskiviikko 3. lokakuuta 2012 Category : , , , , 0

Kiirettä pitää niin ettei ehdi blogia päivittään. Sateet haittasi slammaamista kun edellisellä viikolla satoi melkein joka päivä. Lauantaina ja sunnuntaina sade hellitti kuitenkin sen verran että sai homman tehtyä. Maanantaina laitettiin patolevy ja tiistaina tulikin kaivinkone täyttään pohjia. Sadevesiputket laitettiin samalla, sisäpuolelle tuli radonputki kiertään taloa. Jos en ihan väärin laskenut niin kahdeksan rekallista tuli tavaraa, sisältäen ulkopuolen täytöt. Pienoinen lasku siis taas tiedossa.

Tällä hetkellä ulkopuoliset täytöt hieman kesken, valmistunee huomenna. Erkkerin laatta pitää valaa ennen paketin tuloa joten huomena olisi tarkoitus tehdä muotit sille. Talopaketti saapuu 15. päivä.











Kuvien kopiointi kielletty ilman lupaa. © Max. Sisällön tarjoaa Blogger.